داروهـایی‌که باعـث ریـزش مـو مـی‌شوند
وبلاگ دانشجویان پرستاری قائن سال 90 ورودی بهمن

داروها برای این به وجود آمدند كه سلامت ما را تضمین كنند. به عبارتی، وقتی بیمار هستیم به بهبود سریع تر ما كمك می كنند، اما گاهی عوارض ناخواسته ای هم دارند كه موها هم از آنها درامان نمی مانند...

برخی داروها باعث رشد مو و تغییر حالت و متاسفانه گاهی ریزش مو می شوند. این ریزش مو، روی اعتماد به نفس افراد هم تاثیر دارد اما خبر خوب اینكه در بیشتر مواقع موهایی كه با مصرف دارو می ریزند، با قطع دارو دوباره به حالت اولیه برمی گردند.

مکانیسم ریزش مو در اثر مصرف دارو چیست؟

برخی داروها روی چرخه رویش مو تاثیر می گذارند. رشد مو سه فاز دارد؛ فاز آناژن یا رشد كه 4-3 سال طول می كشد، فاز کاتاژن یا گذر که چند هفته است و فاز تلوژن یا ریزش كه مدت آن 3-2 ماه است و در آن موها دوباره می ریزند و رویش موهای جدید آغاز می شود.

داروها می توانند به دو نوع ریزش مو بینجامند؛ «تلوژن افلویم» و «آناژن افلویم». نوع اول كه متداول تر هم است؛ اغلب بعد از 4-2 ماه شروع از مصرف دارو، اتفاق می افتد. در این ریزش مو، روزانه بین 200-150 تار مو می ریزد. نوع دوم ریزش مو بعد از مصرف دارو اما طی همان هفته اول رخ می دهد و اغلب بین افرادی كه شیمی درمانی انجام می دهند، شایع تر است. شدت ریزش مو در پی استفاده از دارو، به دوز دارو و اینكه بیمار به آن حساسیت داشته باشد یا نه، بستگی دارد.

برخی از مهم ترین داروهایی كه باعث ریزش مو می شوند، عبارتند از: رتینویید، بعضی آنتی بیوتیك ها، ضداسترس ها، قرص های ضدبارداری و داروهای ضدانعقاد.

همچنین داروهایی كه باعث می شوند دستگاه ایمنی بدن ضعیف شود، داروهایی كه باعث پایین آمدن كلسترول می شوند، داروهای افزایش فشارخون، داروهای مخصوص افراد پاركینسونی، داروهای تیرویید، داروهایی كه برای كم كردن وزن مصرف می شوند، داروهای استروییدی و داروهایی شیمی درمانی همزمان كه سلول های سرطانی را از بین می برند، می توانند در بعضی موارد باعث ریزش مو شوند. معمولا دو هفته بعد از مصرف داروهای شیمی درمانی نیز ریزش مو آغاز می شود اما این روند در یکی، دوماه آینده افزایش پیدا می كند. اگر بیمارانی كه شیمی درمانی انجام می دهند، از داروهای تركیبی استفاده كنند، ریزش موهایشان 2 برابر می شود.

فهرستی از داروهایی كه هنگام شیمی درمانی باعث ریزش مو می شوند، عبارتند از: آدریامیسین،  كاكتینومیاسین، استوپوساید، پكلیمی تاكسل و ویتورلباسلین.

ریزش مو چگونه

تشخیص داده می شود؟

اگر برای درمان ریزش مو به پزشك مراجعه كنید، برای اینكه متوجه شود ریزش موی شما طبیعی است یا نه، می پرسد:

از چه زمانی ریزش مویتان شروع شده است؟

موهایتان با چه سرعتی می ریزد؟

آیا نشانه های دیگری مثل خارش یا سوزش هم دارید؟

چه داروهایی در 4 ماه گذشته مصرف كرده اید؟

آیا بیماری دیگری هم به غیر از این مشكل دارید؟

آیا در شیوه تغذیه تان در 2 ماه گذشته تغییری ایجاد كرده اید؟

پزشكتان ممكن است آزمایش هایی برای تشخیص نهایی درخواست كند كه شامل این موارد است:

آزمایش تیرویید: برای اینكه مشخص شود عملكرد غده تیرویید تان چگونه است. این عضو نقش مهمی در بدن دارد و كم كاری و پركاری آن باعث بروز مشكل هایی می شود كه شامل ریزش مو هم است.

بیوپسی و تست های هورمونی: در برخی موارد، نیاز به بیوپسی یا همان تكه برداری از منطقه ای خاص از مو وجود دارد تا جنس مو و پوست ته سر تشخیص داده شود.

اگر پزشك تشخیص دهد یكی از داروها باعث ریزش مو شده اند، از لحظه ای كه به شما بگوید آن دارو را قطع كنید تا حدود 3-2 ماه بعد، شاهد قطع ریزش مویتان خواهید بود.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:








تاریخ: سه شنبه 7 شهريور 1391برچسب:,
ارسال توسط مسافر انتظار
آخرین مطالب

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی

ورود اعضا:

<-PollName->

<-PollItems->

آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 17
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 103
بازدید ماه : 1366
بازدید کل : 47715
تعداد مطالب : 358
تعداد نظرات : 372
تعداد آنلاین : 1



فال حافظ



استخاره آنلاین با قرآن کریم

Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت
تماس با ما
Pichak go Up

-_ !News _-